21 Ekim 2007 Pazar

UYAP Egitimleri Sikca Sorulan Sorular

UYAP EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

1-Bu eğitimlerin kapsamı nedir?
UYAP eğitimleri tüm Taşra Teşkilatını kapsamaktadır.

2-Eğitim yeri ve tarihi hakkında bilgi alabilir miyiz?
Uzman kullanıcı ve teknik ofis eğitimleri Ankara’da yapılmaktadır. 2006 yılı sonuna kadar Türkiye’deki tüm ağır ceza merkezi ve bölge idare mahkemelerine uzman kullanıcı eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Teknik ofis eğitimleri, ihtiyaca göre planlanmakta ve eğitim alacak personel buna göre eğitimlere çağrılmaktadır.

3-Uzman kullanıcı eğitimi almayanların eğitimi ne şekilde olacak?
Uzman kullanıcı eğitimi almayan personelin eğitimi, uzman kullanıcılar vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. Uzman kullanıcılar öncelikle kendi bağlı bulundukları merkezlerdeki daha sonra mülhakatlarındaki personele UYAP eğitimi vereceklerdir. Ayrıca çalışmaları halen devam eden UYAP Uzaktan Eğitim Projesi sayesinde kullanıcılar yaptıkları işle ilgili UYAP eğitimlerini herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın diledikleri zaman alabileceklerdir.

4-Uzman kullanıcı eğitimi alacak personel nasıl seçiliyor?
Uzman kullanıcı eğitimi alacak personel, bağlı bulunduğu bölge idare mahkemesi ya da ağır ceza merkezi adalet komisyonu tarafından seçilmektedir.

5-Uzman kullanıcı eğitimi alacak personelde ne gibi özellikler bulunması gerekiyor?
Eğitim alacak personelin, adalet komisyonları sorumluluğunda öncelikle kendi merkezlerini, bilahare mülhakatlarını faaliyete geçirecek olmaları nazara alınarak bu sorumluluğu kaldırabilecek kabiliyette, mesleki bilgisi yeterli ve normal seviyede bilgisayar kullanabilen personel arasından seçilmesi gerekmektedir.

6-Uzman kullanıcı eğitimi almak için ileri seviyede bilgisayar kullanıcısı olmak gerekiyor mu?
Uzman kullanıcı eğitimi alacak personelin mesleki bilgisinin iyi olması, yaptığı işle ilgili iş akışlarını bilmesi, mevzuata hakim olması ve normal seviyede bilgisayar kullanabilmesi yeterli olup, ileri seviyede bilgisayar kullanıcısı olmasına gerek yoktur.

7-Eğitimlere katılmak zorunlu mu?
Personel, Makam Onayı alınarak eğitimlere çağrılmaktadır. Eğitimlere katılmak zorunludur.

8-Kimler uzman kullanıcı eğitimi alamaz?
Emeklilik süresi dolmuş ya da yaklaşmış, kadrolu ya da fiilen teknik ofis personeli olarak görev yapan ya da görevlendirilmesi düşünülen personelin uzman kullanıcı eğitimi alması mümkün değildir.

9-Uzman kullanıcı eğitimleri, bu eğitimi alan personelin görevde yükselmesine engel teşkil eder mi?
Uzman kullanıcılar UYAP’nin yaygınlaştırılmasında önemli bir role sahip bulunmaktadırlar. Uzman kullanıcılar, diğer meslektaşları gibi mesleki kariyerleri ile ilgili her türlü haktan yararlanabilirler. Uzman kullanıcı olmaları görevde yükselmelerine engel değildir.

10-Eğitimlerle ilgili eğitim dokümanı edinmemiz mümkün müdür?
Eğitimlere gelen personele katıldıkları eğitimlerle ilgili eğitim dokümanları Başkanlığımızca verilmektedir. Ayrıca UYAP kullanım kılavuzları ve kullanıcı el kitaplarına http://intranet/ adresine girerek ulaşabilirsiniz

11-Eğitimler sonunda her hangi bir belge veriliyor mu?
Eğitimlere devam eden ve başarılı olan personele katıldıkları eğitimlerle ilgili sertifika verilmektedir. Bu sertifikalar ilgilinin kişisel dosyalarına da işlenmekte ve daha sonra yapılacak eğitim ve işletim planlamalarında dikkate alınmaktadır.

12- UYAP eğitimleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilmek için iletişim bilgilerini alabilir miyiz?

Tetkik Hâkimi : Hakan ATASOY 0312 204 14 30

Şube Müdürü : Şengül DEMİR 0312 204 14 33

Memur : Melike KONUŞKAN 0312 204 14 32

E-posta : bidb.egitim@adalet.gov.tr

Hiç yorum yok: